En fantastisk god suppe – som helt klart er min favorit.
Simpel at lave og der kan laves store portioner. Brug den cremet suppe som en forret eller som dagens menu. Gør den ekstra spændende med farverig og smagfuld topping, hvor kun din fantasi sætter begrænsningerne.
Har det givet dig lyst til, at afprøve min opskrift finder du den nedenunder billedet.
Ingredienser:
1 kg kartofler
350 gram jordskokker
2 dl piskefløde
1 dl mælk
4 dl vand
2 tsk Salt (vær varsom med salten hvis du tænker meget baconen til topping så ikke den bliver for salt)
1 tsk Peber
1 tsk muskatnød
3-4 stykker ristet bacon
Fremgangsmåde:
Skræl kartofler og jordskokker.
Kog dem møre og hæld vandet fra.
Hæld en lille smule fløde ned til de kogte kartofler og jordskokker og blend dem rigtig fint, så der ingen klumper er at finde. Tilsæt fløden lidt efter lidt imens du blender så den ikke kører tør.
Når det hele er blendet fint sættes det tilbage på komfuret og det resterende væske tilsættes, imens der røres godt. Tilsæt krydderierne og suppen smages til. Lad suppen simre ved svag varme i 10-15 minutter. Varm suppen godt igennem lige inden serveringen.
Top din suppe med lidt ristet bacon og nyd den med et stykke flutes til.