Hvem elsker ikke en god lasagne? Denne her udgave med kyllingekød og en del grøntsager i. Har du ikke alle grøntsags ingredienserne, kan det sagtens undlades.
Lav en ekstra stor portion lasagne og du har nem mad den efterfølgende dag. Server f.eks. din lasagne med en lækker salat og grov flutes.
Hvis du er blevet fristet og den skal stå på lasagne til aftens, så finder du opskriften under billedet.
Velbekomme.
Ingredienser:
400 gram kyllingefars
2 forårsløg
1 pastinak
½ dåse tomatpure
1 dåse hakkede tomater
5 dl mælk
2 spsk. Græsk yoghurt
¼ aubergine
1 bøtte mornaysauce fra Karolines køkken til når lasagnen skal lægges sammen.
Lasagneplader
1 tsk Muskatnød
1-1½ Salt
1 tsk Basilikum
Revet ost til topping
Fremgangsmåde:
Vask og skær grøntsagerne i små stykker og blend dine hakkede tomater. Auberginen rives på et rivejern.
Svits dit kød og hæld det i et fad.
Svits herefter dine grøntsager. Når det er gjort tilsætter du tomatpure og de hakkede tomater.
Herefter tilsætter du alt væske samt krydderierne. OBS ikke mornaysaucen.
Lad gerne din sovs simre ved svag varme i min. 15 minutter eller mere hvis du har tid for at den kan trække smag.
Nu skal lasagnen bygges.
Læg et tyndt lag kødsovs herefter lasagneplader og mornaysovs.
Gentag, jeg plejer at kunne gentage 2-3 gange alt efter fadets størrelse.
Opvarm din ovn til 200 grader varmluft. Når lasagnen har været i ovnen i ca. 15 min drysses der revet ost på toppen af lasagnen. Tilberedes yderligere 15-20 minutter.
Når lasagnen er færdig i ovnen så lad gerne stå og “samle sig” ca. 10 min inden den spises.