Til 1-2 person
Tid: 30 minutter
Spiser du bagt grød?
Denne milde og cremet bagte grød lægger en solid bund der kan holde dig kørende i lang tid, dit blodsukker stabilt og ikke mindst bidrage med gode næringsstoffer til kroppen. Den tager ikke specielt længe at lave og kan bage i ovnen imens du får klaret morgenbadet – og så der nybagt grød til morgenkaffen.
Lav evt. større portion så du har til et par dage, men grøden er mest ”lækker” nybagt.
Grøden er oplagt som lidt ekstra lækkert ved weekendbordet, for hvem siger det altid skal være morgenbrød eller boller.
Jeg har toppet min grød med vaniljeskyr, men dette kan undlades.
Ingredienser
2 æg
50g havregryn
1 dl mælk
1 spsk. græskarkerner
1 spsk. Chiafrø
1 spsk. solsikkekerner
1 spsk. lys sirup
12-15 mandler eller nødder. Jeg blander det lidt
10 blåbær
15 g hakket chokolade
Et lille drys salt
Evt. vaniljeskyr
Topping:
Vaniljeskyr – gem evt lidt hakket nødder eller chokolade og drys på toppen.
Fremgangsmåde
Slå æggene ud i et mindre fad og tilsæt havregrynene. Rør rundt så de kan begynde at opløse sig. Mål resterende ingredienser af og tilsæt. Nødder og chokolade hakkes inden de tilsættes.
Jeg har anvendt et lille Ikea fad til min grød, men grøden kan kommes i forme mm. Dog skal du være opmærksom på bagetiden så kan afvige.
Det hele bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter.