Så er den længe ventede rabarbersæson godt i gang, som selvfølgelige indbyder til en omgang rabarber muffins. De her rabarber muffins er SÅ nemmere at kaste sig ud og kræver få ingredienser. Hent et par stængler i haven og du er allerede godt i gang. Har du dem ikke i haven, kender du måske nogle der har og ellers har de fleste supermarkeder dem også. Jeg vil anbefale, at der bruges vinrabarber som er de tynde stængler.
Ingredienser til 16 stk
100 g smør
2 dl sukker
3 digestive kiks
4 dl mel
1 tsk bagepulver
150 g rabarber
Fremgangsmåde:
Smør og sukker piskes godt sammen, evt. via en røremaskine til der ikke længere er klumper i. Kiksene knuses og tilsættes sammen med bagepulveret.
Sigt herefter melet ned i skålen og tilsæt rabarberne til slut. Rør til en ens masse.
Fordel dejen i muffinsformene, cirka ¾ da de hæver op. Det kan anbefales at dine engangs muffinsforme sættes ned i en afstivet muffinsform for pænere resultat. Bages de uden engangsforme bør du smøre din form med lidt fedtstof, så de ikke hænger i hvis det ikke er med slip-let belægning.
Bag dine muffins ved 180 grader i cirka 18 minutter.