Skovbunde ulmer med skønne ramsløg og jeg er så privilegeret og have ramsløg lige ude i min have, som er en kæmpe gave. De smager skønt og kan bruges til alverdens skønne retter og bagværk.
Det her ramsløg foccacia er en lækker mundfuld, som står sig så godt til alverdens kød eller tapas.
Hop under billedet for at få opskriften.
Ingredienser til foccacia
25g gær
5 dl lunkent vand
2 æg
2 spsk sukker
Et nip salt
Ca. 750g mel af god kvalitet (F.eks Tipo00 eller valsemøllen)
Øvrigt til topping:
3 cherrytomater
Rosmarin kvist
Flagesalt
Ingredienser til ramsløg pesto
Et godt bundt ramsløg
Ca. 6 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde foccacia dej
Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker. Rør til det er opløst. Slå æggene ud i din bageskål og rør dem ud.
Tilsæt lidt mel inkl. salt. Herefter tilsætter du melet lidt efter lidt, imens dejen æltes godt.
Dejen skal være smidig og slippe skålens kanter – ælt gerne på røremaskine i minimum 5 minutter.
Anbring husholdningsfilm tætsluttet til din skål og sæt dejen til hævning i 45 minutter.
Imens dejen hæver laves ramsløg olien.
Fremgangsmåde til ramsløg pesto
Vask grundigt ramsløgene i koldt vand.
Hak dem herefter i en minihakker sammen med olien. Du tilføjer lidt mere olie hvis du vil have pestoen tyndere, alt efter hvor stort bundt ramsløg du har. En tyndere pesto er lidt nemmere og fordele nede i brødet.
Sæt ramsløg pestoen på køl indtil den skal bruges
Når dejen er hævet de 45 minutter tages dejen fra skålen og ud i den form du ønsker at bage den i. Jeg bagte mit foccacia i en lille bradepande.
Når dejen er i din form lader du den hvile i 20 minutter med film over igen.
Herefter stikker du huller i dejen med dine fingre og fordeler ramsløgspesto, små tynde skriver cherrytomater, rosmarin og flagesalt på toppen.
Foccaciaen bages ved 200 grader varmluft i en forvarmet ovn i 20-25 til brødet ses let gyldent på toppen. Bag det ikke for meget, så undgår du det bliver tørt!
Ønsker du et mindre brød kan du sagtens dele dejen og få 2 stk. Form evt. brødene i ”fri hånd” på en bageplade med bagepapir. De virkelig også fine som runde brød.
Andre tips til topping:
Solsikkekerner eller græskarkerner.