Ramsløg snurre

Er du så heldig at have de farvestrålende ramsløg i din have ligesom jeg, bør du næsten prøve dig med en omgang ramsløg snurre. Har du dem ikke i haven, kan de ind imellem findes blandt andet i skoven.

Den friske og krydret smag af hvidløg og purløg, gør den anbefales værdige til f.eks supper, gryderetter eller lign.

De kan også spises friskbagte som en eftermiddagssnack.

Sno dine snurre som du har lyst til og nyd den friske farve imens din mave vil takke dig. Opskrift og fremgangsmåde kommer under billedet.

Velbekomme.

Ingredienser:

50 gram gær

4 dl lunken vand

0,5 dl olivenolie

1 tsk salt

1 spsk lys sirup

600 gram hvedemel (Valsemøllen)

Mælk til pensling

Ramsløgsdressing:

1 god håndfuld ramsløg

En sjat olivenolie

Flagesalt

En sjat Balsamico vineddike

Fremgangsmåde:

Gæren røres ud i vandet.

Når gæren er opløst tilsættes olien.

Tilsæt sirup.

Salten kommes i melet og røres i lidt efter lidt.

Ælt dejen godt igennem så den samler sig og lad den hæve 30 minutter under klæde.

Imens kan du passende lave din ramsløgsdressing hvor du vasker dine ramsløg rigtig godt, blender dem sammen med olivenolie og balsamico.

Efter hævning:

Rul dejen ud i en firkant på et let meldrysset bord. Fordel din ramsløgsdressing på halvdelen af dejen. Drys en lille bitte smule flagesalt henover på udvalgte steder. Pas på det ikke bliver for saltet.

Den anden halvdel af dejen, som der ikke er ramsløgsdressing på lægges henover. Skær herefter stængler, stræk dem og drej dem modsat af hinanden. Herefter drejes de rundt om sig selv, som en ”snegl”. Kom enden ind under så ikke den hopper op under bagning.

Det er en god ide, at spænde sneglende godt til, når du vikler dem og gøre dem lidt flade, da de hæver op.

Pensel din snurrer med mælk og bag dem ved 200 grader i cirka 15 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan anvende disse HTMLtags og egenskaber: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ved fortsat at bruge webstedet accepterer du brugen af cookies. mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk