Er du så heldig at have de farvestrålende ramsløg i din have ligesom jeg, bør du næsten prøve dig med en omgang ramsløg snurre. Har du dem ikke i haven, kan de ind imellem findes blandt andet i skoven.
Den friske og krydret smag af hvidløg og purløg, gør den anbefales værdige til f.eks supper, gryderetter eller lign.
De kan også spises friskbagte som en eftermiddagssnack.
Sno dine snurre som du har lyst til og nyd den friske farve imens din mave vil takke dig. Opskrift og fremgangsmåde kommer under billedet.
Velbekomme.
Ingredienser:
50 gram gær
4 dl lunken vand
0,5 dl olivenolie
1 tsk salt
1 spsk lys sirup
600 gram hvedemel (Valsemøllen)
Mælk til pensling
Ramsløgsdressing:
1 god håndfuld ramsløg
En sjat olivenolie
Flagesalt
En sjat Balsamico vineddike
Fremgangsmåde:
Gæren røres ud i vandet.
Når gæren er opløst tilsættes olien.
Tilsæt sirup.
Salten kommes i melet og røres i lidt efter lidt.
Ælt dejen godt igennem så den samler sig og lad den hæve 30 minutter under klæde.
Imens kan du passende lave din ramsløgsdressing hvor du vasker dine ramsløg rigtig godt, blender dem sammen med olivenolie og balsamico.
Efter hævning:
Rul dejen ud i en firkant på et let meldrysset bord. Fordel din ramsløgsdressing på halvdelen af dejen. Drys en lille bitte smule flagesalt henover på udvalgte steder. Pas på det ikke bliver for saltet.
Den anden halvdel af dejen, som der ikke er ramsløgsdressing på lægges henover. Skær herefter stængler, stræk dem og drej dem modsat af hinanden. Herefter drejes de rundt om sig selv, som en ”snegl”. Kom enden ind under så ikke den hopper op under bagning.
Det er en god ide, at spænde sneglende godt til, når du vikler dem og gøre dem lidt flade, da de hæver op.
Pensel din snurrer med mælk og bag dem ved 200 grader i cirka 15 minutter.