Let krydret og cremet rejesuppe til de kolde aftner.
Fin som forret eller en middag, her er inspiration til hvordan du kan lave din rejesuppe. Suppen kan også sagtens spises som supplement til yderligere fisk eller skaldyr.
Smager bare lækkert og virkelig simpelt at gå til.
Rejesuppe
Ingredienser:
2 spsk. Olie
3 forårsløg
1 rød peberfrugt
¼ piskefløde
330 ml kokosmælk (2 af de små dåser)
6 dl vand
1 grøntsags bouillon
1,5 dl Jasmin ris
2 tsk salt
2,5-3 tsk rød karry pasta. Er du til stærk mad tilsætter du 4-5 tsk.
Revet muskatnød ca. 1 tsk
1 tsk paprika
En sjat gurkemeje for farven
200 g ekstra store rejer
Fremgangsmåde:
Vask og snit grøntsagerne fint. Svits dem af i olien i en gryde.
Tilsæt de rester ingredienser – undlad rejerne, da de først skal i til sidst.
Lad suppen koge let ca. 20 minutter så du sikrer dig, at risene er kogt møre.
Rejerne kommes i 10 min inden servering og bør ikke koges, blot varmes godt igennem.
Top din suppe med en skefuld cremefraiche, friskhakket persille og et stykke flutes.
Jeg har før haft serveret en lille portion som en forret, som fungerede rigtig fint. Vil du have mindre fylde i suppen kan du selv justere på mængden af ris.